Vilka vinner finalen i Champions League?

CL Final

Den första juni ska världens största klubblagsturnering inom fotboll avgöras. När Liverpool och Tottenham möts får vi oss den första helengelska finalen sedan Manchester United slog Chelsea 2008. För Premier League är detta något ligan länge behövt eftersom de engelska lagen generellt presterar sämre än de spanska och tyska i CL. Ja, framför oss har vi ett historiskt möte och det är nu miljontals fotbollsälskare som undrar vilka som kommer att vinna Champions League finalen, Liverpool eller Tottenham?

Liverpool

När Jurgen Klopp tog över den brittiska giganten för fyra år sedan var det inte många som trodde att de skulle få chansen att vinna CL två år i rad. I år tävlade man dessutom om segern i Premier League hela vägen in i den sista omgången, men fick se sig besegrade av Manchester City. Liverpool spelar en attackerande fotboll med den typiskt tyska forceringen, där hela laget går upp och ner på planen utan att vika sig. De har även ett kollektivt målskytte där försvararna kan bidra med många poäng; ytterbackarna Trent Alexander-Arnold och Andrew Robertson slutade båda upp med över tio assist vardera.

I Champions League tog Liverpool sig genom en tuff grupp med Napoli, Paris Saint Germain och Röda Stjärnan. I slutspelen slog de ut Bayern Munchen, Porto och Barcelona, den sistnämnda efter en mäktig vändning på Anfield. Inför mötet mot Tottenham är de rödklädda favoriter att vinna.

Tottenham

Tottenham Hotspurs är det enda lag i Premier League som har gått två transferfönstren utan att värva en enda spelare. Tränaren Mauricio Pochettino har fått se sina rivaler spendera miljarder på att förbättra sina lag medan han har fått försöka göra det han redan har ännu vassare. Nu står han i slutet av säsongen med säkrat CL-spel inför nästa säsong och en stundande final i turneringen. En otrolig bedrift, som berott på hans spelskickliga och explosiva fotboll med utrymme för avgörande taktiska korrigeringar. De har heller inte varit beroende av att en viss spelare ska göra mål.

Tottenhams resa i årets CL har även den varit tuff. De tog sig vidare ur en grupp med Barcelona, Inter och PSV för att senare slå Borussia Dortmund, självaste Manchester City och slutligen Ajax. Även Tottenham stod för en mäktig vändning när de slog Ajax på bortaplan. De är sällan favoriter på förhand Tottenham, men de har visat gång på gång att de kan slå vilket lag som helst.

Spela på matchen

När finalen väl nalkas kommer mycket fokus att ligga på matchen mellan Liverpools målkung Mohammed Salah och Tottenhams pålitlige forward Harry Kane. För att inte nämna duellen mellan Klopp och Mauricio Pochettino. Ingen av de fantastiska tränarna har ännu vunnit en CL-titel. Om du planerar att spela på finalen den första juni kan du redan nu kika på informationssidan Fotboll.com på vilket spelbolag du vill vända dig till. Vissa av dem har bättre odds och erbjudanden än andra.

Ja, vi har en otrolig match framför oss och det är spänt i England. Det skulle ju givetvis desto mer ont att förlora finalen mot en ligakonkurrent. Vilka tror du kommer att vinna Champions League 2019?