Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen LogoMånga fotbollsfans blandar ihop Bayer Leverkusen med Bayern och Borussia Dortmund. Dessutom vet de inte ens om Bayer 04 och Bayer är samma lag. Det är ett skam att inte känna till klubben vars spelarvärde är sjuttonde dyrast i världen, högre än Milans, Sevillas och Leicesters. De är tolfte dyrast i årets upplaga av Champions League, om vi räknar med endast klubbar som har nått gruppspel.

Visst är Bayern München i en klass för sig i tyska Bundesliga och så är även Borussia Dortmund. Men Bayer 04 är en stark trea, om man tittar på statistiken över de senaste fyra säsongerna. I Bundesliga 2015/16 slutade Bayer Leverkusen på tredje plats och blev därmed kvalificerade till Champions League 2016/17.

Lag 2016

Målvakten Bernd Leno, 24, är förstemålvakt i Bayer Leverkusens lag sedan 2012/13. Han var med i EM i Frankrike och hade säkert fått spela för Tyskland om en viss Manuel Neuer hade blivit skadad. Bayer 04 försvar bygger på Tah, Papadopoulos, Hilbert, Jedvaj, Wendell, Toprak, da Costa och Dragovic.

Bästa mittfältare i laget är André Ramalho, Öztunali, Baumgartlinger, Aránguiz, Bender, Bellarabi, Jurtjenko och Kampl. I anfallet har tränaren Roger Schmidt Chicharito Hernandez, Çalhanoğlu, Mehmedi, Kiessling, finnen Pohjanpalo, Volland, Brandt och Kruse.

Champions League Odds

Bayer Leverkusen anses vara ett mittenlag i Champions League-sammanhang. Odds på att klubben vinner CL är ungefär lika stora som på Porto och Benfica. Du kan räkna med mellan 60 och 100 gånger pengarna, om du satsar på Bayer Leverkusens vinst. Notera att betting på CL pågår konstant och oddsen ändras varje minut. Precis som vi alltid gör, presenterar vi ungefärliga oddsen som gäller inför turneringsstart. I det fallet är det start av gruppspel som gäller.

Gruppmatcher i Champions League

I höstens Champions League-gruppspel väntar det en jämn grupp för Bayer Leverkusen. Det blir gruppmatcher mot CSKA, Monaco och Spurs. Det innebär att tyskarna får köpa biljetter till tre intressanta turistdestinationer och besöka Moskva, Monte Carlo och London. Grupp E är ingen dödens grupp, men en spännande sådan. Alla lag kan gå vidare ur gruppen.

Fakta Bayer Leverkusen

Land: Tyskland

Stad: Leverkusen

Vinster i Champions League: Nej, förlust mot Real Madrid i finalen 2001/02

UEFA-rankingen: 15

Spelarvärde enligt Transfermarkt: 262 miljoner euro

Bästa spelare: Javier Hernández, Mehmedi, Bellarabi, Bender, Aránguiz

Tränare: Roger Schmidt

Hemmaarena: BayArena (30210 åskådare)

Grundades: 1904

CL-Gruppen 2016/17: Grupp E