Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach stadiumBorussia Mönchengladbach brukar tillsammans med Schalke 04, Bayer Leverkusen och Wolfsburg slåss om plats tre och fyra i Bundesliga. I år har de lyckats sluta fyra och kvala in till Champions League efter att ha besegrat Young Boys med sammanlagt  9-2 (!). De fick en riktig smakstart och gav fansen hoppet inför gruppmatcherna. Senast Mönchengladbach spelade i en CL-final var för fyrtio år sedan.

Lag 2016

Borussia Mönchengladbach har en stark målvakt i Yann Sommer, känd från det schweiziska landslaget. Backen Oscar Wendt gör att fotbollsfans från Sverige försöker hålla extra koll på detta lag 2016. Mönchengladbach har även danskarna Christensen och Vestergaard med i backlinjen. På mittfältet har huvudtränaren Schubert Kramer, Herrmann, Eden Hazard brorsa Thorgan, Traoré, Stindl och en rad andra duktiga fotbollsspelare.

Anfallet är svagt på papper, med endast Raffael och Drmic. Sex mål i returmatchen hemma mot Young Boys efter hattricks av både Thorgan Hazard och Raffael är ett bra bevis på att Borussia Mönchengladbach inte har några problem framåt.

Champions League Odds

Odds på att Borussia Mönchengladbach vinner Champions League 2016/17 är högst av odds på de andra tyska lagen som är med i turneringen. Spelbolagen rankar Mönchengladbachs chanser någonstans mellan Benfica och Villareal. I snitt är CL-odds på den näst bästa Borussia i Tyskland 126.00.

Gruppmatcher i Champions League

Det blev dödens grupp för Borussia Mönchengladbach i Champions League 2016/17. Grupp C består av Barca, Man City, Borussia och Celtic. Enligt spelbolagen, kommer Borussia Mönchengladbach att tävla med Celtic om en plats i Europa League. Allt kan hända i denna grupp. Det har inte gått speciellt bra för Man City i Champions League-sammanhang. Celtic är ett starkt varumärke, men har haft problem med att besegra Lincoln Red Imps från Gibraltar i somras. För André Schubert är årets gruppmatcher i Champions League en perfekt chans att överlista Brendan Rogers, Luis Enrique och Pep Guardiola och skapa sig ett namn i internationella sammanhang.

Fakta Borussia Mönchengladbach

Land: Tyskland

Stad: Mönchengladbach

Vinster i Champions League:  Nej, final säsongen 1976/77

UEFA-rankingen: 41

Spelarvärde enligt Transfermarkt: 165 miljoner euro

Bästa spelare: Mahmoud Dahoud, Kramer, Stindl, Sommer, Thorgan Hazard

Tränare: André Schubert

Smeknamn: Die Fohlen och Die Borussen. Fohlen betyder fölar.

Hemmaarena: Stadion im Borussia-Park (54000 åskådare)

Grundades: 1900

CL-Gruppen 2016/17: Grupp C