Leicester

Leicester klubblogoTack vare sin vinst i Premier League 2015/16 blev Leicester City seedade i CL-lottningen och slapp möta topplag i gruppen trots sin låga UEFA-ranking (99:a). The Foxes debuterar i Europa i september och de flesta i staden ser fram emot nya succéer i matcher mot utländska klubblag.

Tränaren Claudio Ranieri kan en del om Champions League. 2004 var han i CL-semifinalen med Chelsea. Dessutom har han varit tränare för Valencia, Inter och Juventus, lag som alla har spelat i Champions League med Ranieri som huvudtränare. Det blev en succé med Leicester i Premier League. Det blir intressant att se hur väl Claudio lyckas denna gång – i världens bästa fotbollsliga, Champions League.  

Lag 2016

Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha och hans släktingar har pumpat in miljoner för att ge Ranieri chansen att skapa ett lag han har nu – ett lag som är kapabel till stora framgångar. Premier League-titel 2016 var bara början, hoppas Srivaddhanaprabha. Ranieri är mer ödmjuk och blyg och försöker göra allt för att minska hypen kring sitt lag.

Dansken Kasper Schmeichel är given i mål. I försvaret har Foxes Huth, Morgan, Schlupp, Fuchs och en del andra toppspelare. På mittfältet är det Riyad Mahrez som är absolut bäst, men även Danny Drinkwater har visat sig vara en betydligt bättre spelare än vad experterna har trott. Andra spelare som finns med på mittfältet i Leicesters A-lag 2016 är Kapustka, Amartey, Mendy och Albrighton.

Förutom Jamie Vardy har Ranieri följande tre anfallare: Musa, Okazaki, Ulloa. Alla fyra får speltid av huvudtränaren. Ahmed Musa har varit en besvikelse i säsongens inledning.

Champions League Odds

Klubbar från Premier League brukar vara lågoddsare i Champions League och tillhöra topp-tio favoriter. Så är även fallet i år med ett enda undantag i Leicester City. Du får 50.00 i odds av spelbolagen på nätet på att Leicester vinner Champions League 2016/17. Enligt bettingexperter har Leicester lika små chanser till en CL-vinst som Porto och Napoli.  Du får 1.5 gånger pengarna på att Leicester går vidare ur gruppen.

Gruppmatcher i Champions League

I Grupp G spelar Leicester City mot Porto, FC Köpenhamn och Club Brugge. Det lutar åt en andraplats eller till och med en gruppvinst för The Foxes. Lottningen är så pass perfekt för Leicester att de inte ens behöver skapa rubriker för att vinna gruppen.

De inleder sin första Champions League-säsong någonsin med gruppmatchen mot Club Brugge borta. Sedan väntar matcher mot Porto och FC Köpenhamn hemma på King Power-arena. Perfekt matchschema och ett gyllene tillfälle för Leicester att avsluta succéåret med stil, oavsett hur det går för dem i Premier League.

Fakta Leicester

Land: England

Stad: Leicester

Vinster i Champions League: Inga

UEFA-rankingen: 99

Spelarvärde enligt Transfermarkt: 194 miljoner euro

Bästa spelare: Jamie Vardy, Rijad Mahrez, Musa, Mendy, Drinkwater, Okazaki, Schlupp, Fuchs, Kapustka

Tränare: Claudio Ranieri

Smeknamn: Foxes (Rävarna)

Hemmaarena: King Power Stadium (32 000 åskådare)

Grundades: 1884

CL-Gruppen 2016/17: Grupp G