Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb klubblogoDinamo Zagreb är inte så dåliga som man tror vid det första anblicken. Spelartruppen är värd dubbelt så mycket som FC Köpenhamns och tre gånger mer än vad Malmö FF:s spelare är värda på transfermarknaden.  Det är Dinamo Zagreb och inte Hajduk Split, som många fotbollsfans i Sverige tror, som är Kroatiens bästa fotbollsklubb. Senast Hajduk vann HNL (Kroatiens toppdivision) var säsongen 2004/05. Sedan dess vann Dinamo Zagreb elva mästartitlar i rad. Både Luka Modric och Mario Mandzukic har spelat en del matcher för Dinamo Zagreb innan de har blivit världsstjärnor. Klubben har aldrig lyckats ta sig vidare från gruppen. Då och då går de vidare till Europa League från tredjeplatsen.

Lag 2016

Dinamo Zagreb har en del unga talangfulla spelare i sitt lag 2016. Armin Hodzic, Ángelo Henriquez, Marko Rog och Ante Coric är alla under 23 och kan ge en del pengar till klubben i framtiden, när försäljningar blir aktuella.

Dinamo är ett ungt och hungrigt lag som blir glada för varje poäng de tar i Champions League-gruppspelet 2016. Avancemang från gruppen vore en enorm succé för Zlatko Kranjčars lag. Plats i Europa League är ett klart godkänt resultat.

Champions League Odds

Dinamo Zagreb är en av Champions League outsiders, både enligt sportjournalisterna och spelbolagen som erbjuder odds på turneringsvinnaren. Det går att hitta odds på så högt som 1000 på Dinamo Zagreb. Gillar du kasta pengarna i sjön, bör du betta på deras vinst i CL 2016/17. Annars får du välja en annan klubb. Oddsen på att Zagreb tar sig till åttondelen ligger ca 7.00. Det säger en del om läget inför gruppstart.

Gruppmatcher i Champions League

Dinamo Zagreb spelar i Grupp H, en av de svagaste grupperna i årets Champions League. Kroaterna får besöka Italien, Frankrike och Spanien och möta Juventus, Lyon och Sevilla. De inleder gruppmatcher den 14 september borta mot Lyon. I andra omgången, som spelas den 27 september, tar de emot Juve på Maksimir Arena i Kroatiens huvudstad Zagreb.

Fakta Dinamo Zagreb

Land: Kroatien

Stad: Zagreb

Vinster i Champions League: Inga

UEFA-rankingen: 79

Spelarvärde enligt Transfermarkt: 54 miljoner euro

Bästa spelare: Coric, Hodzic, Henriquez, Rog, Antolic

Tränare: Zlatko Kranjčar

Smeknamn: Plavi, Modri (Blåa)

Hemmaarena: Maksimir Arena (35 000 åskådare)

Grundades: 1945

CL-Gruppen 2016/17: Grupp H