Barcelona

Barcelona FC klubblogoAlla är vi vana vid att se Barcelona som favoriter i Champions League. Det är inget konstigt med det, med tanke på deras stjärnlag. På fem senaste säsonger har de lyckats lyfta CL-bucklan endast en enda gång. Miljoner av fans världen över tycker att det är på tiden att de gör det igen och vinner Champions League-finalen i Wales i juni 2017. MSN-trio är kvar och Iniesta gör kanske sin sista säsong för Barca 2016/17. Förhoppningarna är höga på att unge Munir äntligen börjar ösa in mål. Alla i Katalonien är nog sugna på att se Barcelona slå Real Madrid i Champions League. Senast de mötte varandra i Champions var den 3 maj 2011.

Lag 2016

Vilken klubb har det bästa laget, Real eller Barcelona? Frågan är lika svår att besvara som vem som är bäste fotbollsspelare idag, Cristiano Ronaldo eller Messi? Barcelonas lag är just nu näst dyrast i världen och rankad trea på Europas ranking för klubblag.

Inför Champions Leagues gruppmatcher sätter igång hösten 2016 har Barca förstärkt sitt lag med portugisen André Gomes från Valencia, Denis Suárez från Villareal och fransmannen Samuel Umtiti från Olympique Lyon. Dessutom verkar Lucas Digne och Sergi Samper äntligen få spela i A-laget. Vermaelen, Sandro Ramirez, Bartra, Dani Alves och Adriano har lämnat Barcelona. Claudio Bravo skrev på för Manchester City i slutet av augusti, vilket betyder att ter Stegen slipper konkurrensen om platsen som förstemålvakt.

Laget som huvudtränaren Luis Enrique har till sitt förfogande har alla chanser att kamma hem segern i CL 2016/17. Vi behöver inte ens presentera spelarna. Läser ni detta, vet ni redan allt ni behöver veta om Messi, Neymar, Suárez, Rakitic, Pique och Iniesta.

Champions League Odds

Att odds på att Barcelona vinner Champions League är låga kommer inte som en överraskning. Trots det faktum att Real Madrid vann CL i våras och har en dyrare spelartrupp, är det ändå Barcelona som är favorit. I alla fall är det så om man kollar på odds som spelbolagen på nätet erbjuder. Du får fyra gånger din insats på Barcelonas vinst i Champions League 2016/17. Du som gillar betting på CL vet att oddsen ändras efter varje match, så håll koll på dina favoritspelbolag och prova hitta de bästa erbjudanden.

Gruppmatcher i Champions League

Barcelona kommer inte att få det lätt i gruppmatcher i Champions League 2016/17. Enligt många experter  och även oss som skriver denna artikel, är Grupp C dödens grupp. Manchester City är ett av världens starkaste lag just nu. De tränas av Pep Guardiola som säkert vet ett och annat om hur man vinner mot Barcelona. Bortamatcher mot Borussia Mönchengladbach och Celtic lär också bli tuffa.

Fakta Barcelona FC

Land: Spanien
Stad: Barcelona
Vinster i Champions League: Yes, fem titlar (1991/92, 2005/06, 2008/09, 2010/11, 2014/15)
UEFA-rankingen: 3
Spelarvärde enligt Transfermarkt: 747 miljoner euro
Bästa spelare: Suárez, Messi, Neymar, Iniesta, Piqué
Tränare: Luis Enrique
Hemmaarena: Camp Nou (99 354 åskådare)
Grundades: 1899
Smeknamn: Blaugrana
CL-Gruppen 2016/17: Grupp C