Grupp F

Champions League Grupp F

Real Madrid mot Borussia Dortmund Grupp F CL.

Lagen: Borussia Dortmund, Legia, Real Madrid, Sporting

Stjärnor: Aubameyang, Reus, Götze , Ronaldo, Bale, Ramos, Isco, Benzema, James, Marcelo, Rui Patricio, Carvalho

Champions League Grupp F Odds

En av årets mest intressanta grupper i Champions League-turneringen är Grupp F. Det gäller kanske inte i första hand odds på kvalificering till åttondelen. Där är allt solklart. Borussia Dortmund och Real Madrid är givna. Odds på deras avancemang och spel i slutspelet i februari-mars är 1.30 respektive 1.08.

Det som gör Grupp F spännande är odds på gruppvinnare. Real Madrid och Borussia har spelat hela sex gånger i CL sedan 2012. Det är matcherna i april 2013 som vi alla minns bäst. Då vann Dortmund med 4-1 i första semifinalen. Real var nära en final i returmatchen, men lyckades aldrig med att göra 3-0-målet och åkte ur Champions League. Säsongen 2013/14 var det omvända puckar, eller ska vi säga bollar. Real Madrid vann första matchen (3-0) och Borussia vann med 2-0 hemma i returen och var nära en förlängning.

Nu möts de alltså igen, denna gång redan i gruppen. Odds på att Real Madrid vinner gruppen och blir seedade i slutspelet ligger på 1.5. Borussia Dortmunds vinst betalar tre gånger pengarna.

Grupp F Champions League 2016 Spelschema

Omgång 1, 14 september

Real Madrid – Sporting Lissabon

Real inleder gruppspelet hemma mot portugisiska Sporting. Lagen mötte varandra två gånger i CL, säsongen 2000/01. Då vann spanjorerna hemmamatchen med 4-0 efter mål av Guti, Savio och Morientes. Odds på att Real Madrid vinner igen ligger på låga 1.25, vilket vi ändå tycker är högt nog för att satsa pengar på Real Madrid.

Legia – Borussia Dortmund

Väldigt få oddsexperter tror på Legia Warszawa. Dortmund är förvisso ett starkt lag, men vi tror att de får det svårt i Polen. Lagen har aldrig tidigare spelat mot varandra. För polackerna är varje match mot tyska klubbar ett viktigt derby. Det kan mycket väl bli ett oavgjort. Följande odds är aktuella just nu: 10.00 – 5.40 – 1.40. Vi vågar inte tippa Legias vinst, men satsar några kronor på ett X till 5.40.

Omgång 2, 27 september

Dortmund – Real

Sporting – Legia

Omgång 3, 18 oktober

Sporting – Dortmund

Real – Legia

Omgång 4, 2 november

Dortmund – Sporting

Legia – Real

Omgång 5, 22  november

Sporting – Real

Borussia – Legia

Omgång 6, 7 december

Legia – Sporting

Real – Borussia