Club Brugge

Club Brugge - klubbmärkeBelgien har ett  urstarkt landslag och antal talanger från detta land är nog större per capita än i något annat land i Europa. Club Brugge är bäst och näst dyrast i belgiska Jupiler Pro League. Det dyraste laget Anderlecht slutade de tvåa i ligan 2015/16 och förlorade sedan i CL-kvalet mot Rostov. Därmed är Club Brugge den enda klubben från Belgien som har nått gruppspelet i Champions League 2016/17.

Lag 2016

Inga svenskar är med i Club Brugge vars spelartrupp är värd lika mycket på transfermarknaden som Eden Hazard. Brugges lag tränas av Michel Preud’homme, en känd målvakt med fina ögon och konstiga tänder.

Ludovic Butelle är förstemålvakt. Denswil, Engels, Cools, De Bock och Bolingoli Mbombo är ordinarie backar. På mittfältet har Preud’homme Simons, Claudemir, Vormer, Tomas Pina och Vanaken. Club Brugge har en del bra anfallare: Abdoulay Diaby, Refaelov, Vossen, Storm, Gedoz, Izquerdo och Wesley. Det gör att Brugges lag 2016 är ett rätt offensivt sådant. Gillar ni betting på antal mål, bör ni satsa pengar på att många mål görs i Champions League-matcher som Club Brugge spelar.

Champions League Odds

Odds på Club Brugges vinst i Champions League 2016/17 är lika höga som odds på Besiktas, Basel och CSKA Moskva. Du kan räkna med att få 500 gånger din insats från spelbolagen, om nu Preud’hommes lag vinner CL. Brugge klarar nog sluta trea i gruppen och får därmed spela i Europa League nästa år.

Gruppmatcher i Champions League

Grupp G i årets Champions League är en jämn och spännande sådan. Leicester City debuterar i CL. När de får spela i Champions nästa gång är oklart, så de måste ta chansen nu. Porto med Casillas i mål vann mot Roma i kvalet till CL. De har nu självförtroendet som behövs för att nå långt i Champions League. FC Köpenhamn är outsiders i gruppen. Alla gruppmatcher blir intressanta att följa. Club Brugge kan ta poäng i varje match. Preud’homme måste vara riktigt nöjd med lottningen.

Fakta Club Brugge

Land: Belgien

Stad: Brugge

Vinster i Champions League: Nej, men en finalförlust mot Liverpool 1977/78

UEFA-rankingen: 45

Spelarvärde enligt Transfermarkt: 66 miljoner euro

Bästa spelare: Engels, Diaby, Vanaken, Izquerdo, Vossen, Vormer

Tränare: Michel Preud’homme

Smeknamn: Club, FCB, Blauw-Zwart (De Blåsvarta)

Hemmaarena: Jan Breydel Stadium (29000 åskådare)

Grundades: 1891

CL-Gruppen 2016/17: Grupp G