Champions League – de bästa spelarna att se upp för

Världens största tävling inom klubbfotboll är alltid lika spännande. Alla älskar att bevittna de bästa spelarna utmana varandra i en kamp om vem som har bäst skickligheter, intelligens och stresshantering.

Varje år består av både bekanta ansikten som höjer ribban och helt nya genombrytande stjärnor som ingen förväntade sig. Även om VM och VM betting är en stor höjdpunkt att se fram emot så är det alltid dystert att behöva vänta för att följa världens spelare kan göra för sina klubbar. Här har vi samlat 5 (eller 7) stora stjärnor att se upp för när Champions League återvänder efter VM.

Mohamed Salah – Liverpool

Det är ingen hemlighet att Liverpool har haft en väldigt skakig säsong i Premier League, men det är precis därför alla borde akta sig! Deras hopp om att vinna liga när redan över, så deras näst bästa är att statsa allt på Champions League. Trots deras kontinuerliga form så är de alltid bland de farligaste lagen i turneringar och de bör aldrig underskattas.

Mohammed Salah är utan tvekan en av de största skälen till att Liverpool är fruktade, även när de inte ligger på topp. Inte många har haft en sådan explosiv förbättring som den lila egyptiska magikern när han gick med Liverpool för fyra år sedan. Sedan dess har hans form bara fortsatt och ingen verkar kunna stoppa honom. denna säsong då Champions League är Liverpools enda chans för en stor titel så har Salah något att bevisa för världen.

Mehdi Taremi – Porto

Vem hade trott att den 30-åriga anfallaren kunde ha haft en så stor inverkan på en internationell nivå? på endast fem matcher har iraniern bidragit till 7 mål (5 mål, 2 assiter), så det är säkert att säga att han han burit sitt lag på sina axlar när det kommer till målskapandet i Champions League. Med tanke på att Portos uppkommande motståndare är Inter, som inte har haft en skakig säsong hittills i Italien, så har de en chans att kämpa sig vidare till kvartsfinal.

I Liga Portugal är han välkänd för sin farlighet efter flera lysande säsonger. Denna säsong är inte annorlunda med 11 målbidrag (6 mål, 5 assiter) på endast 13 matcher, så han är en nyckelanledning till att laget tävlar för titeln den här säsongen.

Han kanske inte är en ung anfallare i fotbollsvärlden, men om hans form fortsätter så här så har han många lovande år framför sig.

Lionel Messi, Neymar och Kylian Mbappe – PSG

Ja, vi bröt reglerna den här gången. Hade du verkligen kunnat välja bara en av dem?

Vad kan vi säga om denna trio som inte redan har sagts? Denna trio är den bästa som fotboll någonsin har sett sedan MSN-trion (Messi, Suarez, Neymar) från 2017. När Lionel Messi gick med PSG förra året var många skeptiska över om han verkligen skulle ha någon betydlig påverkan på lagets anfall som redan bestod av en av världens farligaste duos. Ett år senare är de världens farligaste anfall.

Hittills denna säsong har PSG gjort 59 mål i kombination med Champions League och den franska League 1. Bara 6 av dessa mål hade ingen anknytning till MNM-trion. PSG som ett lag har aldrig sett farligare ut och är en seriös utmanare för Champions League titeln.

Abakar Sylla – Club Brugge

Abakar Sylla är inte en storspelare som många har hört talas om, men han är definitivt en spelare att hålla ett öga på. Denna 19-åring från Elfenbenskusten har haft en imponerande start i både den belgiska First Division A och Champions League. Nyckeln till hans framgång har varit hans mogenhet för sin ålder i kombination med en längd på 192 cm och 31 km/h i toppfart

Det går att argumentera att det är svårt att peka ut honom som en stjärna när han endast har spelat 13 matcher. Det stämmer på sätt och vis, men det är precis därför som den unga mittbackens prestanda har varit så imponerande. Denna säsong är Syllas första som en professionell fotbollsspelare för ett A-lag, men han har redan säkerställt sig som lagets bästa försvarare. Abakar Sylla har varit en av klubbens nyckelspelare och borde tackas för deras 5 rena lakan i Champions League denna säsong. Enligt statistik är det mer än alla andra klubbar i tävlingen denna säsong och bara Bayern Munchen har lika många.

Erling Haaland – Manchester City

Erling Haaland var en av de mest efterlängtade att se i Premier League och i ett lag som tävlar för Champions League titeln. Men även om alla var säkra på att han skulle ha en bra säsong så kunde ingen ha förväntat sig att det skulle gå SÅ HÄR bra.

Manchester City har uppnått i stort sätt allt som går att göra i England, så naturligtvis är deras nästa steg att sikta på Europas största trofé. Efter många års försök har det varit tydligt att de har behövt någon som kan ta dem till nästa nivå och kan bidra till ett anfall i världsklass. De blåa fotbollsjättarna kunde inte ha valt en bättre spelare! Nu är den enda frågan om han kommer att bli världens bästa anfallare genom tiderna.