Ludogorets

Ludogrets laget

Bulgariska Ludogorets Razgrad ägs av miljonären Kiril Domusjiev. Sedan Kiril köpte klubben 2010, har han satsat stora summor på spelarköp. Nu är Örnarna Bulgariens bästa fotbollsklubb med en spelartrupp som är tre gånger så dyr som näst dyraste laget i Parva Liga CSKA Sofia.

På sina fyra tidigare säsonger i Champions League har Ludogorets Razgrad nått gruppspel endast en gång – 2014/15. De tog fyra poäng i gruppen – en mot Liverpool och tre mot Basel (1-0 på hemmaplan). I sin debutsäsong 2013/14 var de nära gruppspel, men förlorade mot Basel i avgörande playoff-matcher. Nu är de tillbaka i CL-gruppspel och får möta Basel i Grupp A igen!

Lag 2016

Ludogorets har ett ganska jämnt lag utan några storstjärnor. Tränaren Georgi Dermendzjiiev jobbar med laget sedan 2011 och är dess huvudtränare sedan 2015.

Rumänen Keseru är spelaren som gör mest mål i laget. Ludogorets är en lika brasiliansk klubb som den är bulgarisk, om man kikar på dess spelartrupp. Åtta brassar Cafú, Natanael, Marcelinho, Gustavo Campanharo, Wanderson, Sasha, Quixada och Cicinho utgör stommen i laget. Målvakten Vladislav Stojanov är nog den bäste av åtta bulgarer som är med i laget.

Champions League Odds

Varje gång när Ludogorets Razgrad lyckas nå CL-gruppspelet, är de riktiga högoddsare. Det spelar ingen roll hur mycket pengar ägaren Kiril pumpar in. Du får max odds på deras vinst i Champions League hos de flesta spelbolagen på nätet. Odds på att Ludogorets Razgrad går vidare till åttondelen ligger på 9.00 just nu.

Gruppmatcher i Champions League

Ludogorets Razgrad är med i Grupp A i Champions League 2016/17 tillsammans med Arsenal, PSG och Basel. Det bäddar inte gott för bulgarerna. Å andra sidan får spelarna en gratisresa  av klubben till London, Paris och Schweiz. Det är inget fel med att kunna bocka av dem från sin att-besöka-lista.

Ludogorets Razgrads första gruppmatch blir borta i Basel. I andra omgången möter laget PSG hemma i Bulgarien.

Fakta Ludogorets

Land: Bulgarien

Stad: Razgrad

Vinster i Champions League: Inga

UEFA-rankingen: 67

Spelarvärde enligt Transfermarkt: 47 miljoner euro

Bästa spelare: Keseru, Cafú, Natanael, Vura, Cicinho, Marcelinho

Tränare: Georgi Dermendzhiev

Smeknamn: Orlite (Örnarna)

Hemmaarena: Ludogorets Arena (8 800 åskådare)

Grundades: 1945

CL-Gruppen 2016/17: Grupp A