Sevilla

Sevilla LogoSevilla vann Europa League igen 2015/16 och fick därmed spela i Champions League 2016/17, trots sin sjunde plats i La Liga. I slutet av juni fick klubben en ny huvudtränare i Jorge Sampaoli, tidigare tränare för det chilenska landslaget.

Till skillnad från Real, Barcelona och Atlético har klubbledningen varit aktiva på transfermarknaden i somras. Nio spelare har joinat Sevilla och nio har lämnat klubben, däribland Beto, Coke, Fazio, Gameiro, Krychowiak och Llorente. Sju spelare har köpts: Ben Yedder, Correa, Paulo Henrique Ganso, Kiyotake, Mercado, Sarabia och Franco Vázquez. Två till har gått till Sevilla på lån från Atlético Madrid: argentinarna Kranevitter och Vietto. Det är svårt att avgöra om alla ändringar i laget kommer att bidra positivt till Sevillas chanser i Champions League. Vi får se hur bra Jorge Sampaolis Sevilla 2016 är när gruppspelet börjar i september.

Lag 2016

Sevilla brukar alltid ha ett bra lag som kämpar om CL-platser i La Liga. De presterar riktigt bra i Europa League, men har haft det svårt i Champions League.

I årets Champions League inleder laget med Sergio Rico i mål. I försvaret har Sampaoli många spelare: Pareja, Mercado, Mariano, Trémoulinas, Kolodziejczak, Sergio Escudero, Rami, David Carmona och Diego González. Ingen av dessa är en världsstjärna och ingen är given i startelvan.

Sevillas mittfältare som verkar vara bäst för tillfället är N’Zonzi, Vitolo, Paulo Sarabia, Kiyotake, Iborra och Correa. Kranevitter, Carrico, Ganso, unge Antonio Cotán och danske veteranen Krohn-Dehli har varit bänkade i ligapremiären. I anfallet har Sevillistas ukrainaren Konopljanka och tre nya spelare i Vietto, Ben Yedder och Vázquez.

Champions League Odds

Odds på Sevillas vinst i Champions League denna säsong är något högre än vad de brukar vara. Det beror på att Sevilla i princip ställer upp med ett nytt lag med en massa nyköpta spelare. En del nyckelspelare har lämnat klubben inför säsongsstart, vilket får oddssättare att tvivla på dess chanser.

Sevilla är rankad tolva på favoritlistan, bakom Borussia Dortmund, Arsenal, Spurs och Leicester City. Du får över 50 gånger i odds på CL-vinst. De flesta bettingexperter tror på Sevillas avancemang till åttondelen. Du får 1.55 i odds på att Sevilla går vidare.

Gruppmatcher i Champions League

I Grupp H spelar Sevilla med Juventus, Lyon och Dinamo Zagreb. Det är en av de svagare grupper i årets upplaga av Champions League. Sevilla har chansen att vinna gruppen och bli seedad i lottningen, även om det är Juventus som är huvudfavorit. Odds på att Sevilla vinner Grupp H ligger inför första gruppmatcher på 3.50.

Sevilla spelar sin första match i Champions League den 14 september borta mot Juventus. Två veckor senare tar de emot Lyon hemma på Sánchez Pizjuán. I tredje omgången väntar en resa till Zagreb.

Fakta Sevilla

Land: Spanien

Stad: Sevilla

Vinster i Champions League: Noll CL-titlar. Fem titlar i Uefacupen/Europa League

UEFA-rankingen: 10

Spelarvärde enligt Transfermarkt: 210 miljoner euro

Bästa spelare: Sergio Rico, Evgen Konopljanka, N’Zonzi, Vitolo, Vázquez, Vietto, Ganso, Correa, Iborra

Tränare: Jorge Sampaoli

Smeknamn: Sevillistas

Hemmaarena: Ramón Sánchez Pizjuán (42500 åskådare)

Grundades: 1890

CL-Gruppen 2016/17: Grupp H