Celtic FC

Celtic FC logoI fyra säsonger utan Glasgow Rangers i skottska Premiership har Celtic haft det ganska lugnt i ligan. Nu tränas laget av Brendan Rogers, Rangers är tillbaka i toppdivisionen och det väntar en intressant säsong för The Bhoys, inte minst i Champions League. Celtic Park står värd för två toppmatcher – mot Man City i september och mot Barcelona i november. Att det blir utsålt på arenan som rymmer 60 400 åskådare är en riktig lågoddsare.

Lag 2016

Celtic lag ser rätt spännande ut inför säsongsstart 2016. Craig Gordon är förstemålvakt. Veteranen Kolo Touré, svensken Mikael Lustig, schweizaren Janko, O’Connell, Boyata, Izaguierre, Sviatjenko och Tierney står till Brendan Rogers förfogande i försvaret. På mittfältet har laget Bitton, Armstrong, Brown, Christie, Rogic, Forrrest och norrmännen Ajer och Johansen. Griffiths, Dembélé, Ciftci och Sinclair har bäst chanser att få speltid i anfallet. Det är ett bra lag, men inte bra nog för att på allvar utmana Barcelona och Man City.

Champions League Odds

Fem lag har högre odds än Celtic i Champions League 2016/17: Dinamo Zagreb, Legia Warszawa, Rostov, Ludogorets och FC Köpenhamn. Delvis beror det på gruppen som skottarna har blivit lottade till. Hade de mött Benfica, Club Brugge och Lyon, hade kanske odds på Champions League betting på Celtic varit något lägre, men inte mycket. Brendan Rogers är visst en duktig tränare enligt vissa (inte oss), men han har en begränsad budget. Hans spelare är sammanlagt värda lika mycket som Toni Kroos i Real Madrid. Det är inget konstigt med att du får 500 gånger pengarna på Celtics vinst i årets upplaga av Champions League.

Gruppmatcher i Champions League

Lyckas Brendan Rogers ta laget till Europa League ur dödens grupp, blir det en stor succé. I Champions League gruppmatcher mot Borussia Mönchengladbach, Barcelona och Manchester City blir varje poäng som Celtic tar en skrällpoäng, bortsett från hemmamatchen mot Mönchengladbach, där The Bhoys har goda chanser att spela oavgjort.

Fakta Celtic

Land: Skottland

Stad: Glasgow

Vinster i Champions League: En vinst 1966/67, final 1969/70

UEFA-rankingen: 46

Spelarvärde enligt Transfermarkt: 56 miljoner euro

Bästa spelare: Sinclair, Lustig, Roberts, Brown, Dembele, Kolo Touré

Tränare: Brendan Rodgers

Smeknamn: The Celts, The Hoops (Banden), The Bhoys (Grabbarna)

Hemmaarena: Celtic Park (60 400 åskådare)

Grundades: 1887

CL-Gruppen 2016/17: Grupp C