CSKA

CSKA Moskva - lagfotoRyska arméns fotbollsklubb CSKA Moskva är alltid Zenits huvudkonkurrenter om titeln i Ryska Premier Liga. I år är Zenit med i Europa League, medan CSKA och Rostov har lyckats ta sig till gruppspelet i Champions League. Senast CSKA gjorde en bra säsong i CL var 2011/12. Då nådde Koni åttondelsfinalen och spelade oavgjort mot Real Madrid i första slutspelsmatchen. Det blev en förlust med 1-4 i returen efter mål av Higuaín, Ronaldo och Benzema. Nu står CSKA inför en ny CL-säsong. Tränaren Slutskij är sugen på att visa hur duktig han är efter ett katastrof-EM 2016 för det ryska landslaget som Leonid har varit tränare för.

Lag 2016

Pontus Wernbloom är kvar i laget, vilket gör att vi kollar CSKA:s resultat lite då och då. Dessutom äger klubben svensken Carlos Strandberg som är mest känd för sitt konflikt med Daniel Sundren under matchen mot Falkenberg som resulterade i en avstängning.

Andra relativt bra spelare i CSKA är Alan Dzagojev, forwarden Lacina Traoré (på lån från Monaco), serben Zoran Tosic, finnen Roman Jeremenko och en del ryska landslagsspelare, bl. a. Akinfejev, Ignasjevitj och Sjtjennikov.

Champions League Odds

Oddssättare placerar CSKA mellan Basel och Celtic när det gäller chanser att vinna CL 2016/17. Hur mycket exakt du får i odds varierar mellan spelsidorna. Du kan få allt mellan 125 och 500 gånger pengarna tillbaka nu när Champions Leagues gruppspel drar igång. Hade CSKA haft kvar någon av sina tidigare stjärnforwards (Wagner Love och Doumbia), vore det kanske något att betta några kronor på dem som slutvinnare. Som det ser ut nu, har laget problem med bra anfallare. Trots det faktum att de var seedade i lottningen, ger spelbolagen högst odds på CSKA att kvala till åttondelen: 2.88.

Gruppmatcher i Champions League

Grupp E är en av de jämnaste grupperna i årets Champions League. CSKA Moskva möter Tottenham Hotspur, Monaco och Bayer Leverkusen i gruppmatcherna. Alla lag har ungefär lika stor chans att ta sig vidare ur gruppen, tycker vi. Måste vi välja en favorit, tar vi Spurs. Att de går vidare ger odds på 1.33 just nu.

CSKA Moskva har haft otur med matchschemat. De inleder gruppspelet borta mot Bayer Leverkusen den 14 september och  tar emot Tottenham tretton dagar senare, när det fortfarande är relativt varmt i Moskva. Det gör att de inte får någon fördel av kylan.

Fakta CSKA Moskva

Land: Ryssland

Stad: Moskva

Vinster i Champions League: Nej, men vunnit UEFA-Cupen 2005

UEFA-rankingen: 47

Spelarvärde enligt Transfermarkt: 112 miljoner euro

Bästa spelare: Dzagojev, Fernandes, Akinfejev, Wernbloom, Traoré, Ignasjevitj, Berezutskij

Tränare: Leonid Slutskij

Smeknamn: Koni (Hästar), Krasno-sinie (Rödblåa)

Hemmaarena: CSKA Arena (30 000 åskådare)

Grundades: 1911

CL-Gruppen 2016/17: Grupp E