Betting och Champions League

Även om vi, i skrivande stund, är mitt under ett brinnande Fotbolls-VM, är det svårt att inte drömma sig bort till förstklassig europeisk fotboll som Champions Leagues slutspel erbjuder. Turneringen bjuder på oerhört underhållande fotboll och för den som vill addera lite extra krydda genom ett spel, finns det goda möjligheter att göra det.

Förväntningsnivåerna blir dessutom ännu högre efter att UEFA nyligen lottat fram vilka lag som kommer att möta varandra. I denna artikel kommer vi att gå igenom några olika sätt att betta på Champions League, samt ge lite axplock på de odds som redan nu finns tillgängliga hos såväl svenska spelbolag som på utländska sidor som erbjuder möjligheten till betting utan spelpaus.

Hur ser oddsen ut just nu?

Även om det är ett par månader kvar till de första matcherna i åttondelsfinalerna, har många spelbolag redan nu börjat redovisa hur de tror att det kommer gå. Exempelvis kan man genom att kasta ett snabbt öga på oddsen för Champions League få en uppfattning om hur spelbolagen ser på olika lags chanser att vinna turneringen. De två lag som spelbolagen, på det stora hela, anser har högst chans att ta hem bucklan är Manchester City med ett genomsnittligt odds på 4.0 samt Bayern Munchen på 4.75. Det är dock värt att notera att detta enbart är preliminära odds och mycket kan hända fram tills det att turneringen visslas i gång igen.

Samtidigt så bör man akta sig en smula för att placera sina spel så här lång tid innan turneringen drar i gång. Precis som med all sport kan lite vad som helst hända, och i stället för att du placerar dina spel nu är det klokare att avvakta för att se vad som händer under VM och inledningen av den andra halvan av säsongen. På så sätt så kan man få en bättre överblick kring formen på de individuella lagen, samt om det uppstår några skador som man vill ta hänsyn till i sitt spelande.

Två olika sätt att betta på inför slutspelet

Inför att slutspelet finns det primärt två olika sätt att betta. Det första är att man helt enkelt bara spelar på det lag som man tror kommer att vinna en specifik match. Detta är perfekt för den som inte vill lägga ett för långsiktigt spel allt för tidigt. Det går också att betta mer långsiktigt såsom exempelvis på en skytteligavinnare eller ett vinnande lag.

Om du inte vill spela om pengar

Om du inte är intresserad av att spela om pengar men ändå vill addera lite extra krydda till slutspelet i Champions League kan man tillsammans med sina vänner bygga ett eget spel där man tippar en vinnare. Den här varianten av spel är dock enbart möjligt efter att kvartsfinalerna har lottats. Om man då tar upp hela turneringen som helhet för att sedan rita ut hur man tror det kommer att gå i varje match, hela vägen fram till finalen. Detta är populärt att göra inom framför allt collegebasket i USA men fungerar väldigt väl även för Champions League.