Monaco

AS Monaco Club LogoMonaco nådde gruppspelet i Champions League 2016 genom att vinna kvalmatcher mot Fenerbahce (sammanlagt med 4-3) och Villareal (3-1). Båda vinster är ett bra bevis på att laget är att räkna med.

AS Monaco slutade trea i Ligue 1 förra säsongen bakom PSG och Olympique Lyon. Klubben ägs av ryssen Dmitrij Rybolovlev och Grimaldisläkten. Dmitrij har blivit mångmiljonär på företaget Uralkali, Rysslands största gödselfabrik. 2003/04 nådde Monaco finalen i CL efter vinster mot Real Madrid och Chelsea.

Succélaget tränades av Didier Deschamps och hade Patrice Evra, Ludovic Giuly och Morientes med på plan. Nu heter coachen Leonardo Jardim och spelarna som Dmitrijs klubb äger håller inte riktigt samma höga klass som säsongen 2003/04.

Lag 2016

Monaco har en del erfarna spelare så som målvakten Danijel Subašić, 30 år, Vágner Love, 32 år, Radamel Falcao, 30 år, och Kamil Glik, 28 år. Dessutom är laget full med unga talanger som alla är under 23: Fabinho, Bernardo Silva, Thomas Lemar, Benjamin Mendy, Ivan Cavaleiro för att nämna några.

Det känns som att klubbägaren Dmitrij gör Monaco till en inkubator av framtida storstjärnor. Hans mål är nog att sälja sina unga spelare vidare när deras värde har ökat. Endast tjugo procent av alla spelare i Monacos lag är mellan 23 och 28 år gamla.

Champions League Odds

Odds på att Monaco upprepar sin succé från 2003/04 och når finalen är höga. Att Monaco kammar hem segern i årets Champions League betalar 100 gånger pengarna eller mer. Vissa spelbolag ger så mycket som 314.00 i odds. Spel på finalplats är inte tillgängligt än, men med tanke på vinnarodds, väntas spelbolagen att erbjuda odds på mellan 40 och 50. Vill du satsa pengar på kvalificering från Grupp E som Monaco spelar i, får du 2.5 i odds på Monaco.

Gruppmatcher i Champions League

Grupp E är nog jämnast av alla grupper i årets Champions League. Odds på att Tottenham Hotspur och Bayer Leverkusen efter alla gruppmatcher har spelats är lägst – 1.4 respektive 1.6. Odds på CSKA Moskva och Monaco är något högre, men inte alls mycket högre – kring 2.50.

Monaco inleder gruppspelet borta mot Spurs och tar emot Bayer Leverkusen i andra omgången. Sedan väntar en bortamatch mot CSKA Moskva.

Land: Monaco/Frankrike

Stad: Monaco

Vinster i Champions League: Nej, som bäst nått finalen i Champions League 2003/04

UEFA-rankingen: 48

Spelarvärde enligt Transfermarkt: 180 miljoner euro

Bästa spelare: Moutinho, Fabinho, Bernardo Silva, Falcao, Glik, Subasic, Vágner Love

Tränare: Leonardo Jardim

Smeknamn: Les Rouges et Blancs (De Rödvita)

Hemmaarena: Stade Louis II (18500 åskådare)

Grundades: 1924

CL-Gruppen 2016/17: Grupp E