Rostov

Rostov klubblogoRyska Rostov debuterar i Champions League 2016/17. I Premier Liga 2015/16 slutade de tvåa, fyra poäng före Zenit och kvalade därmed in till CL. De inledde turneringen med två vinster i kvalomgångar mot Anderlecht och Ajax. Det är en riktig skräll att Dmitrij Kiritjenkos lag har nått gruppspelet.

Hade Rostov varit från ett annat land än Ryssland, vore varje poäng i Champions League en succé. Nu ligger förväntningarna på Rostov hemma i Ryssland höga i stället. Att klubben har billig spelartrupp och är rankad 147:a i världen spelar ingen roll. Har Rostov lyckats sno CL-platsen från Zenit Sankt Petersburg, måste de nu leverera.

Lag 2016

Rostov har endast sju utländska spelare i sitt lag. Fyra av dessa går att kalla för veteraner: backen César Navas, 36 år, från Spanien,  Gatcan, 32 år, från Moldova, Noboa, 31 år, från Ecuador och den 35-årige vitryssen Kalatjev. Ytterligare tre spelare är under 23: Moussa Doumbia från Mali samt Azmoun och Ezzatolahi, båda från Iran.

Dzjanajev är förstemålvakt i Rostovs lag 2016. Terentiev, Novoseltsev och Kudrjasjov bildar backlinjen tillsammans med spanjoren Navas. På mittfältet är det Kalatjev, Ezatolahi, Doumbia, Noboa, Gatcan och ryssarna Kirejev, Bajramjan och Jerokhin som får mest speltid. Dmitrij Poloz och Aleksander Bukharov är lagets bästa anfallare.

Champions League Odds

Rostov har lägst chanser till att vinna Champions League 2016/17, i alla fall om vi kikar på odds som experterna erbjuder. Att Rostov går till åttondelen i sin första CL någonsin betalar upp till tretton gånger pengarna. Tror du på ryssar så mycket att du vågar spela på gruppvinst, får du hela 67 gånger insatsen tillbaka. Vill du i stället spela på att Rostov slutar sist i Grupp D, får du låga 1.36 i odds.

Gruppmatcher i Champions League

Oavsett hur spelschemat ser ut för Rostov, blir det enormt svårt för laget att ta poäng i Champions League-gruppmatcher denna säsong. Det handlar inte ens om att de gör sin första CL-säsong, utan om lottningen. Deras grupp är en av de svåraste i Champions League 2016/17. Rostov möter Bayern, Atlético och PSV Eindhoven i Grupp D.

Sin första gruppmatch i CL spelar Rostov borta mot Bayern. I andra omgången väntar gruppspelets enklaste match, hemma mot PSV Eindhoven. Tre veckor senare tar Rostov emot Diego Simeones Atlético på sin lilla Olimp-2 arena.

Fakta Rostov

Land: Ryssland

Stad: Rostov-na-Donu

Vinster i Champions League: Debuterar i Champions League 2016/17

UEFA-rankingen: 147

Spelarvärde enligt Transfermarkt: 40 miljoner euro

Bästa spelare: Azmoun, Noboa, Erokhin, Poloz, Dzjanajev, Doumbia

Tränare: Dmitri Kirichenko (vikarie)

Smeknamn: Selmashi

Hemmaarena: Olimp-2 (15800 åskådare)

Grundades: 1930

CL-Gruppen 2016/17: Grupp D