Tar Real Madrid revansch i Champions League?

Förra säsongen var en av Real Madrids största floppar, med en tredjeplats i ligan och tidig spark ut ur Champions League. Man bytte tränare och åkte på flest förluster under hela 2000-talet. Med detta sagt är revanschsuget starkt hos Los Blancos starkare än någonsin. Kan Real Madrid studsa tillbaka med sådan kraft att de vinner nästa CL-kampanj? Ett par aspekter pekar på det.

Zinedine Zidanes återkomst

Han ledde dem till tre raka Champions League-guld innan han sade upp sig, vilket är fler CL-titlar än vad José Mourinho och Pep Guardiola har. Efter bara ett år ifrån varandra är Zinedine Zidane nu tillbaka som huvudtränare för Real Madrid. Historiken pekar på att han svetsar samman laget och gör dem till en vinstmaskin igen. Men först kommer han att vilja förnya klubben som befinner sig i en ombyggnadsfas.

Klubbens ekonomiska muskler

När klubbens främste målskytt genom tiderna, Cristiano Ronaldo, gick över till Juventus plockade inte ledningen in någon ersättare. Väldigt obegripligt tyckte frustrerade fans, men nu ser det annorlunda ut. Bara ett par veckor in på sommarens transferfönster har Real Madrid gjort värvningar för drygt tre miljarder kronor. De har bara plockat in stora namn, Rodrygo, Luka Jovic, Ferland Mendy och Eden Hazard. Strålkastarljuset pekar mest på den sistnämnda, som just nu anses vara en av de bästa anfallarna i världen.

Inför Champions League 2020 kommer både Jovic och Hazard med sina bästa individuella säsonger hittills i karriären. Jovic stod för 17 mål och 5 assists på 32 matcher för Bundesligalaget Eintracht Frankfurt. Hazard briljerade med 16 mål och hela 15 assists, vilket väldigt få spelare mäktat med i Premier League. Tillsammans kan de utgöra ett stort hot mot de andra lagen i Champions League.

Följ Champions League 2020

Världens största klubbfotbollsturnering drar under hösten igång på nytt. Vi supportrar får njuta av högkvalitativt spel och nagelbitande drabbningar. Många av de som följer Champions League väljer att höja spänningen ytterligare genom att betta på matcherna. Ett populärt sätt att spela på är livebetting som gör att vi kan följa matcherna och göra våra bet utefter matchbilden. Är du själv intresserad av att spela, så läs mer här om vilka spelbolag som ger sina nya kunder bäst erbjudanden.

Ja, allt står på sin spets när stora delar av världen följer turneringen. Kan Real Madrid vända sin negativa trend och vinna Champions League redan nästa säsong? Det känns inte omöjligt, för nu är truppen rejält förstärkt och Zinedine Zidane kommer inte att acceptera halvhjärtade insatser.