Kan Liverpool upprepa bragden från 2019?

2019 var äntligen ”The Reds” år. Liverpool tog sig till Champions League-finalen 17/18 men föll mot Barcelona på Olympiastadion i Kiev, i Ukraina, med 3-1. Efter att ha tagit sig till finalen i år, och slagit ut sina fjolårsmotståndare i semifinalen, lyckades det brittiska laget ta sin första Champions League-titel sedan 2005. De vann mot Tottenham Hotspur 2-0.

Drygt en och en halv månad efter att firandet har lagt sig har klubben meddelat att de är sugna på att vinna ännu en titel. En ny seger 2020 hade nämligen inte bara blivit en favorit i repris från förra året. Om de vinner igen är det 15 år sedan de gjorde det på exakt samma arena.

Liverpool Fans

Sugna på titel nummer 7

Om Liverpool skulle lyckas med bedriften att vinna den prestigefyllda ligan igen skulle det bli deras sjunde titel. Första gången de vann var 1977. Oddsen för att de ska spela fotboll och ta sig hela vägen till segern 2020 är 7.5. Lagkaptenen Jordan Hendersson, som har spelat i laget i åtta år, sa i en intervju att känslan av att vinna Champions League är en som du vill uppleva om och om igen. Han hoppas att det ska leda dem till att kämpa för ytterligare en seger.

Eftersom det råder försäsong i Premier League och att laget är direktkvalificerade till Champions League, håller Jürgen Klopp på att strukturera om i laget. Den tyska tränaren som har tränat Liverpool sedan 2015 har sagt att han vill göra det här guldåret till starten på en guldera. 19-årige Rafael Camacho kommer att lämna truppen för Sporting Lissabon och det ryktas att brassen Philippe Coutinho är på väg in, igen. Coutinho lämnade klubben för Barcelona 2018 med förhoppningarna om att spela i Champions League, men han har inte imponerat i den spanska klubben. Samtidigt ryktas det att målvakten Simon Mignolet kan vara på väg bort från Liverpool, trots att hans kontrakt sträcker sig till 2021. Han är tillsammans med Alisson Becker en av lagets två förstamålvakter, men enligt hans agent är han inte nöjd med speltiden. Förra säsongen gjorde han endast två cupstarter.

Finalen är tillbaka i Istanbul

Redan den 24 maj 2018 meddelade UEFA var och när finalen i Champions League 2020 kommer att hållas. Finalen av den 65:e upplagan av ligan, och den 28:e under det nuvarande namnet, kommer att spelas på Atatürk Olimpiyat Stadyumu i Istanbul, i Turkiet, lördagen den 30 maj. Precis som tidigare år kommer avspark att ske klockan 21.00 svensk tid.
Det är andra gången som arenan står som värd för en Champions League-final. Första gången var 2005 och det blev en match som har gått till historien som ”miraklet i Istanbul”. De nuvarande mästarna Liverpool ställdes då mot AC Milan och lyckades vända ett underläge med 0-3 till 3-3 och vann till slut över italienarna med 3-2 i straffar.

Kan Liverpool lyckas med att bli Champions League-mästare igen på samma arena som för 15 år sedan? Än så länge finns det inget som säger emot det, och det är tydligt att Klopps spelare hungrar efter fler titlar.