Underdogsen i CL 2019/2020 – Vilka går längst?

Vi är vana vid att se de europeiska giganterna ta sig längst i Champions League, vilket inte är särskilt konstigt sett till deras resurser på både planen och på banken. Under 2010-talet har Real Madrid vunnit turneringen fyra gånger, Barcelona två gånger och Inter, Chelsea, Bayern München samt Liverpool varsin gång vardera.

Underdogsen i CL

Nej, det känns inte särskilt troligt att någon underdog kommer att vinna Champions League inom en snar framtid. Pep Guardiolas genialiska Manchester City sätter skräck i varenda lag och knackar därför även de på dörren till en titel. Men bland de otippade kandidaterna finns det åtminstone några som kan gå långt. Och att tippa på underdogs är alltid av intresse för den som bettar på fotboll.

Låt oss titta närmare på några lag som kan överraska i Champions League 2019/2020

 1. Inter Milan

Visst nämnde vi precis att Inter vann ligan under 2010-talet, men det är länge sedan de överhuvudtaget känts relevanta i världsfotbollen. Inför den här säsongen har man dock skaffat demontränaren Antonio Conte och plockat in världsspelare som Romelu Lukaku och Alexis Sánchez – båda två från Manchester United. De har startat säsongen starkt i Serie A, med ett kollektivt målskytte och visat att de släpper till väldigt lite. Vad gäller Sánchez är det för tidigt att säga ifall han kommer att ge Inter någon extra krydda i anfallet, men troligtvis är han revanschsugen efter sin misslyckade sejour i United.

Med Contes skickliga matchcoaching och solida lagbygge har Inter en stor chans att överraska i vad som måste anses vara dödens grupp där de möter:

 • Borussia Dortmund
 • Barcelona
 • Slavia Prague

Lyckas Inter ta sig förbi årets tuffaste grupp, visar de oss att de har förutsättningarna som krävs för att knipa vidare avancemang i slutspelet. En vinst i Champions League förblir dock högst tveksam.

 1. RB Leipzig

Efter de inledande omgångarna i Bundesliga är RB Leipzig med i toppstriden. De har ett dynamiskt lag med erfarenhet och unga talanger, och så givetvis vår svenske landslagsman Emil Forsberg som just nu ger poänggaranti till laget. Vad gäller deras grupp i Champions League har de det betydligt enklare än Inter. Men de kommer likväl att ställas mot dessa rutinerade lag:

 • Benfica
 • Lyon
 • Zenit

Kort och gott är Leipzig spännande att följa, och de har potentialen att ta sig förbi gruppspelet. Timo Werner öser in mål i ligan och Yussuf Poulsen kompletterar honom bra i targetrollen. Håller Leipzig i sin form bör de kunna spela slutspel i turneringen 2019/2020.

 1. Atlético Madrid

De senaste åren har Diego Simeones Atlético Madrid blivit en stor kraft att räkna med. Laget vann till och med La Liga 2014, mycket på grund av deras organiserade spelsätt. Säsongen 2019/2020 har öppnat bra för dem – de vinner matcher utan att ösa in mål. Atlético Madrids förhoppning är givetvis att rekordvärvningen João Felix ska producera flera mål åt dem. Under säsongsinledningen har han sett mycket lovande ut och varit högst delaktig i deras offensiva spel.

Vad gäller Champions League-chanserna är inte förväntningarna särskilt höga på Atlético Madrid i år. Och kanske är det precis vad det behöver när de ska ta sig an följande lag i gruppen:

 • Bayer Leverkusen
 • Juventus
 • Lokomotiv Moskva

I de avgörande matcherna kommer laget med största sannolikhet att känna saknaden av Antoine Griezmann som nu spelar för rivalerna Barcelona. Men samtidigt har Atlético Madrid stor rutin i CL och de är alltid ett givet hot. Skulle Felix och lagets andra offensiva pjäser blixtra till under våren kan de gå långt i turneringen.

 1. Ajax (bubblare)

Den holländska jätten har format en väldigt fin akademi och stor tro på unga spelare. Efter fjolårets succé i Champions League när de kom till semifinal, sålde Ajax av den stora mittfältstalangen Frenkie de Jong och deras ack så begåvade back Matthijs de Ligt. Till deras glädje har de lyckats behålla Dusan Tadic och Hakim Zyiech, som på sina bästa dagar är extraordinära. De kanske till och med kan leda laget till skräll.

Vilka underdogs tror du kommer att gå långt i Champions League 2019/2020?

Den frågan kan man givetvis spekulera i utan att satsa ett öre men det roliga med vår svenska (nya) spellag är att det blivit så mycket lättare att lägga några odds online. Man behöver verkligen inte vara någon expert så länge som man håller sig till svenska bettingsidor som har alla tillstånd och licenser som behövs.