Topp 5 stjärnor i CL 2022

Champions Leagues 2021/22 har innehållit en hel del spänning, massor av kul fotboll, några missöden men framför allt en kämparanda utan motstycke. 32 europeiska klubbar har gjort upp i gruppspel, kvartsfinaler, semi och slutligen den stora finalen mellan Real och Liverpool.

Här tittar vi inte så noga på de olika lagen, utan istället på enskilda spelare. Med saker som antal gjorda mål, assists, vunna luftdueller och sportsmannamässigt spel har vi vaskat fram topp 5 stjärnor i CL 2022 enligt oss på clguide.se. Håller du med oss?

Vår topplista

Precis som alla som väljer att betta på fotboll, kanske med fakta hämtad från https://bonus-kampanjkod.se/, så har vi studerat de olika spelarna för att kunna göra vår bedömning på ett bra sätt.

Läs listan så får du reda på vilka vi tycker har presterat bäst:

  • Nummer 5: På femte plats har vi Virgil Van Dijk som spelar i Liverpool. Denne försvarare från Nederländerna snittar på 73 lyckade passningar per match men det som gör att han kniper vår femteplats är hans vinster i luftduellerna. Hela 33 stycken! Imponerande statistik.
  • Nummer 4: Fjärdeplatsen av våra topp 5 stjärnor i CL 2002 spelar i M. City och ingen mindre än Rodrigo Henrandéz Cascante. Med sina 753 träffsäkra passningar som hittade mottagaren under turneringen förtjänar han en plats i vår lista.
  • Nummer 3: För antal mål gjorda från utanför boxen får Leroy Sané en tredjeplacering i vår topplista. Han gjorde totalt 6 mål, varav 3 som gjordes med lite längre avstånd. Leroy Sané spelar för Bayern och kommer från Tyskland.
  • Nummer 2: Här kommer turneringens bäste målvakt som räddat målet flest antal gånger. Inte helt oväntat är det Real Madrids Thibaut Courtois som snittar på fler än 4 räddningar per match under Champions League 2021/22. Grymt bra!

Så har vi kommit till den vi anser är den bäste spelaren under CL 2022. För dig som valt att streama matcherna i CL kommer det väl knappast som en överraskning att den bäste spelaren i hela turneringen spelar i Real Madrid. Valet landar på honom inte bara på grund av antalet mål gjorda, vilket i sig är en bedrift, utan för att han på ett bra sätt har fört sitt lag framåt.

  • Nummer 1: Karim Benzema, forward i Real madrid, kniper vår förstaplats. Han debuterade 2007 och har sedan dess spelat fler än 90 internationella matcher. Han föddes 19 december 1987 och är fransk medborgare. Karim är den ende spelaren som snittar på fler än 1 mål per match under CL 2022.

Det fanns många hjältar på planen

Vi skulle med lätthet kunnat skapa en lista med minst 25 toppspelare under Champions League. Vi får dock nöja oss med en topp 5, och istället nämna att det har varit en helt underbar turnering med mängder av stjärnor och blivande stjärnskott. Hedersomnämnande går till Pau Torres i Villareal som spelat fler än 1000 minuter totalt och Messi som spelar för PSG och som gett oss vacker fotboll när den är som bäst. Vi tackar alla lag och alla spelare som gjort CL 2022 så bra och blickar nu framåt mot nästa omgång – CL 2022/23!