De häftigaste arenorna i UEFA Champions League

Vi närmar oss finalen i årets upplaga av Champions League.

Var finns de bästa arenorna?

Legendariska storklubbar i all ära. Vi tänkte faktiskt stoppa dem åt sidan för en stund och prata lite om platserna de håller till på – de storslagna arenorna runt om i Europa. Hur är det att besöka dem?

5. Old Trafford – Manchester United

När Man U spelar hemmamatch är det nästan alltid fullsatt in till sista millimetern. Det spelar ingen roll vem de möter – fansen ställer alltid upp och stöttar sitt lag, till och med om det bara gäller en vänskapsmatch. Manchester United har 3 CL-bucklor men åkte ur i år i åttondelsfinalen mot Atlético Madrid.

4. Santiago Bernabeu – Real Madrid

Real Madrid är ute efter ännu en Champions League-titel, att lägga till de 13 de redan har. Santiago Bernabeu är deras hemmaarena och fansen här är kända för att skapa öronbedövande inramningar till matcherna – med flaggor, tifos, och högljutt sjungande. Det är inte stilla en sekund på Santiago Bernabeu.

Att ladda upp med en schysst odds bonus, slå sig ner på läktaren och se en hemmamatch på Bernabeu och spela på liveodds under matchens gång – det vore en häftig upplevelse!

3. Anfield – Liverpool

Liverpools hemmaarena Anfield röstades 2021 fram som bäst i hela Premier League när det gäller atmosfär. Och att gå på en match med Liverpool är sannerligen en elektrisk upplevelse – inte minst när supportrarna drar igång ”You’ll never walk alone”. Fansen här är också kända för att respektera motståndarlagen. Målvakten Casillas fick stående ovationer av publiken efter att ha hållit nollan i en match. Liverpool vann Champions League 2019 och har nu 6 bucklor hemma i bokhyllan.

2. Camp Nou – FC Barcelona

Barcelonas hemmamatcher liras på Camp Nou, Europas största arena med plats för 100 000 åskådare. Arenan är i sig helt magisk och med fullsatta läktare blir det en kokande gryta – en upplevelse du aldrig kommer att glömma om du någon gång får tillfälle att besöka den. Häftigast av allt är EL Clasico – När Barcelona möter Real Madrid – som lämnar publiken lomhörda i flera dagar efteråt.

1. Signal Iduna Park – Borussia Dortmund

Dortmund har ”bara” 1 titel i Champions League, från 1997. Men det är sannerligen inte på grund av deras arena. Signal Iduna Park är känd i hela världen för sina trogna supportrar som aldrig sviker sitt lag. Den ”gula väggen” är legendarisk, och en hemmamatch med Dortmund är lika med passion i sin bästa form. Enligt omröstning har arenan Europas bästa atmosfär.

Vilken av dessa arenor du än besöker kommer du inte att resa hem besviken – det lovar vi.