CL Skytteliga – Vem vinner CL skytteliga 2020/21

När detta skrivs är gruppspelet avklarat i Champions League 2020/21. Här kan vi nu se vilka lag som har gått vidare och ska efter det se om vi kan finna ut vem som kan vinna CL skytteliga 2020/21. Givetvis är det en mycket svår bedömning efter att enbart gruppspelet har klarats av. Det är ju först nu som vi kan se vilka de starkaste lagen i varje grupp var. Dock har det inte alls mycket att göra med vem som egentligen blir den slutliga vinnaren av CL finalen 2021 i Istanbul på Atatürk Olympic Stadium. Detta då vi enbart fått reda på vilka 16 lag som gått vidare och inte hur de står i konkurrens mot varandra.

Efter gruppspelet är klart står det nu många spelare på skytteligans topplista som har mellan 4-6 mål gjorda. Sett till det har ju alla de som ligger på dessa närliggande resultat en chans att bli vinnare skytteligan Champions League 2020/21. När sanningen ska fram är det inte heller så. Faktum är att också lottningen till första etappen i slutspelet också är klar.

Här ska vi se på de tre namnen i topp en av CL skytteliga just nu och vilka chanser vi ger dem. Vi ska se på de stora namnen och spelbolagens favoriter som vinnare CL skytteliga 2020/21. Dessutom ska vi också sia om hur mycket matchlottningen i första delen av slutspelet, kommer att påverka de olika individuella spelarnas chanser.

CL skytteliga 2021

Så ser CL skytteliga ut efter gruppspelet

Som det ser ut efter gruppspelet är det fyra namn som har pytsat in sex mål vardera. Nedan ser du vilka de är:

 • Álvaro Morata, Juventus
 • Erling Braut Haaland, Borussia Dortmund
 • Marcus Rashford, Manchester United
 • Neymar, Paris Saint Germain

Av listan ovan kommer det bara vara tre spelare som har chansen att vinna CL skytteliga 2020/21. Det av anledningen att Manchester United inte tog sig vidare till slutspel i Champions League denna säsong. Man United hade ytterligare en spelare bland de tio bästa med fyra gjorda mål. Det betyder att både Bruno Fernandes och Marcus Rashford är ute ur bilden.

Givetvis kommer de tre kvarstående namnen vara starka kandidater som vinnare CL skytteliga, men det finns andra kända spelare som fått ett stort förtroende. Samtidigt måste vi också se till lottningen och det troliga resultatet av den första etappen av CL slutspel 2021. Här kan det vara så att deras lag löper stor risk att åka ut redan där.

Spelare som alltid anses kunna vinna CL skytteliga

Något vi först måste ta upp, är de spelare som ansågs ha en chans som inte längre är med i slutspelet. Här gäller det Romelu Lukaku från Inter som hamnade sist i sin grupp, så han stannar kvar på fyra gjorda mål vilket gör honom chanslös.

Nu går vi vidare till de lag som gått till CL slutspel och alltid har vassa spelare som tros ha en chans till individuella stordåd. Givetvis blir det Lionel Messi i Barcelona och Christiano Ronaldo i Juventus, trots att de uppnått hög ålder. Efter det ser du andra stora spelare som alltid ges chansen:

 • Martin Braithwaite, Barcelona
 • Ousmane Dembele, Barcelona
 • Robert Lewandowski, Bayern
 • Karim Benzema, Real Madrid
 • Ciro Immobile, Lazio
 • Alassane Plea, Mönchengladbach
 • Mohamed Salah, Liverpool
 • Diego Jota, Liverpool

Som du kan se är detta också sex mycket starka kort, vilket gör att vi totalt har 14 spelare som kan anses ha en chans att vinna skytteligan Champions League 2020/21. För att göra rättvisa av allt, måste vi ta in några flera. Detta är alla de spelare som finns med på listan som kommer från de mindre betrodda lagen som skulle ta sig till slutspel.

Skrällar som vinnare av CL skytteliga 2020/21

Precis som till varje slutspel i stora fotbollsturneringar, är det alltid några lag som skräller och tar sig vidare. Dessa har många gånger också bra spelare och välkända namn, som så länge de är kvar i leken har chansen att vinna CL skytteliga. Det är också här du får chansen till mycket bra odds om en av dessa skulle vinna skytteligan. De tre starkaste korten i det läget under säsongen 2020/21 är:

 • Youssef En-Nesyri, Sevilla
 • Angeliño, RB Leipzig
 • Duvan Zapata, Atalanta

Alla dessa tre spelare ligger på delad 16:e plats i CL skytteliga efter gruppspelet står klart och har gjort tre mål vardera. Allt det ger dem fortfarande den spännande chansen att bli vinnare CL skytteliga 2020/21.

CL skytteliga Ataturk Olympic Staium

CL Skytteliga – Lottningen åttondelsfinaler i CL slutspel 2021

När vi skriver denna intressanta information och informativa analys av eventuella vinnare av CL skytteliga denna säsong, är också lottningen av de åttondelsfinalerna UEFA Champions League slutspel 2021 klar. Här gjordes denna den 14:e december 2020. Resultatet blev följande:

Manchester City Borussia Mönchengladbach
Bayern München Lazio
Chelsea Atlético Madrid
Liverpool Leipzig
Juventus Porto
Paris Saint Germain Barcelona
Dortmund Sevilla
Real Madrid Atalanta

 

Manchester City – Borussia Mönchengladbach

När du ser till de historiska resultaten i CL mellan dessa två lag, har Man City ledningen i vunna matcher med 3 mot 1, och de har även spelat oavgjort vid två tidigare möten. Det gör att vi måste se till två saker. Detta är Manchester Citys höga form för dagen, samt att de historiskt sett har den största chansen.

Vi måste naturligtvis se till att de också vann sin grupp på totalt 16 poäng, medan Mönchengladbach kom tvåa på åtta poäng. Även om Borussia Mönchengladbach hade lite tuffare motstånd i sin grupp, tror vi ändå att det blir Man City som går vidare till kvartsfinal i CL 2021.

Alassane Plea som trolig vinnare av CL skytteliga denna säsong. Här kommer då ytterligare ett namn upp som möjlig vinnare av CL skytteliga, i form av Ferran Torres. Det betyder att det enligt vår analys fortfarande finns 17 möjliga vinnare av skytteligan Champions League 2020/21.

Bayern München – Lazio

Eftersom Bayern München är regerande mästare resulterar det i att de alltid klassas som ett stort hot och en möjlig vinnare av Champions League. Naturligtvis måste vi också säga att det är med rätta. Bayern München är ett mycket starkt och stabilt lag med många stora spelare. Dock är alltid Lazio farliga att möta och ser ut att ha haft en mycket bra form under gruppspelet.

Dessa två lag har aldrig tidigare mött varandra i Champions League, vilket gör att det inte finns mycket historik att bygga vår analys på. Allt är ju annorlunda med nerverna i Europas största och mest prestigefyllda turnering. Sett till gruppspelet och spelaranalyser, slutade Bayern som gruppsegrare på 16 poäng, medan Lazio kom tvåa i sin grupp på 10 poäng. Detta som resultat efter att ha ställts mot relativt jämt motstånd i sina respektive grupper.

Enligt experternas spelaranalyser är både formen och laget starkare i Bayern, vilket gör att vi ser Bayern München som givna till kvartsfinaler och även semifinaler i CL slutspel 2021. Med andra ord anser vi Immobile borta och Lewandowski som ett mycket starkt kort. Vi har då 16 starka kort kvar som vinnare i skytteligan Champions League. Detta då vi inte anser att Kingsley Coman som har tre mål efter gruppspelet kommer tillåtas överglänsa den store Robert Lewandowski.

Chelsea – Atlético Madrid

Vi kan börja med att analysera de båda lagens grupper. Här hade definitivt Atlético Madrid en nästan omöjlig uppgift att slå Bayern, vilket gjorde att de landade på andraplatsen. Chelsea hade det lite lättare i sin grupp, vilket tog dem till en komfortabel seger med på 14 poäng med Sevilla på 13 flåsande i nacken som en uppstickare denna säsong av Champions League.

När vi ser det hela på det historiska planet och ger in för statistiken, ser vi att tidigare CL möten säger att Chelsea vunnit två möten och Atlético ett, medan de spelat oavgjort i hela tre möten. Det talar om en ovisshet och att de är relativt jämna. Ser vi till CL skytteliga är det bara Chelsea som har Timo Werner med tre gjorda mål.

Atlético Madrid har ingen som nått högre upp i skytteligan. Vi tror inte att varken de eller Chelsea har någon spelare med chans att vinna CL skytteliga 2020/21. Inte heller tror vi att varken Chelsea eller Altético Madrid har nått med slutstriden att göra. Vem som går till kvartsfinal? Ja, om vi får gissa, litar vi på att Atlético Madrid jämnar av statistiken gällande inbördes möten i CL.

Liverpool – RB Leipzig

Normalt sett skulle det inte vara något snack om saken. Här skulle Liverpool vara storfavoriter och visst ger vi dem ett större förtroende även denna säsong av Champions League. Dock har det visat sig att RB Leipzig uträttat stordåd i sin grupp. Där landade de två med 12 poäng, samma poäng som PSG. Det var målskillnaden på hela 8 mål som skilde dem åt.

Liverpool vann sin grupp på 13 poäng, men hade uppstickaren Atalanta med bara två poäng efter. Det gör att vi i dagsläget, och inför slutspel, måste se dessa lag som jämna gällande form. Kanske till och med RB Leipzig har en högre form, då de normalt måste ha toppat mera för att nå till slutspel i Champions League.

Några historiska resultat finns inte att gå på, så det blir för dagen mycket svårbedömt. Vi får helt enkelt gå på individuella resultat. Liverpool har Diego Jota och den store Mohamad Salah, medan RB Leipzig ståtar med Angeliño som pytsat in tre bollar i nätet. Vi tror dock att Liverpool är för rutinerade i stora mästerskap för att släppa taget redan i åttondelsfinaler, mot denna stora förvåning. Vi säger att Angeliño är borta ur striden, vilket gör 15 skyttar kvar i striden.

Juventus – Porto

Mellan italienska Juventus och Portugals storhet Porto har vi ett fantastiskt möte. Här får vi se Ronaldo, som kanske spelar sin sista CL turnering i sin karriär. Porto hör vi inte mycket av och de har heller ingen som gjort minst tre mål i skytteligan efter gruppspelet. Porto var två i sin grupp på 13 poäng, efter Man City på 16.

Juventus vann sin grupp med Barcelona på andraplats, vilket verkligen talar om lagets styrka. Det samtidigt som Ronaldo fick slå Messi på fötterna, och kanske få asplövet att darra inför slutspelet. Här talar också statistiken om att Juventus är det klart starkare laget. De har i tidigare CL möten vunnit möten med 3-0 och spelat en match oavgjort.

Med det blir Juventus givna till kvartsfinaler och kanske mycket mera, vilket gör att Ronaldo är kvar som möjlig skyttekung i CL 2020/21. Även Álvaro Morata, Juventus, blir kvar i striden. Dock tror vi han får lämna rummet för storheten, och Ronaldo blir därför en större favorit än Morata.

Paris Saint Germain – Barcelona

Vad vi direkt ser här, är två storheter i allt från europeisk fotboll så väl som på hela det internationella planet. Vi ser storheter i deras individuella ligor och länder, samt att vi också ser två giganter i inbördes CL möten. Totalt 10 gånger har de mötts, dör Barcelona leder med 4-3 samt att de spelat tre oavgjorda matcher.

Barcelona lyckades inte ta förstaplatsen i sin grupp. Det klarade dock PSG, med uppstickaren Leipzig på samma poäng. Dock kickade de ut självaste Man United, vilket säger mycket om formen. Vi går ut i det okända, och säger att PSG går vidare till kvartsfinal. Det leder till att Messi, Braitwaite samt Dembele inte heller har med vinnare CL skytteliga 2020/21 att göra. Neymar däremot, han går verkligen in i striden om CL skyttekung 2020/21. (Obs! detta är enbart en gissning, baserad på vår analys av formen på lagen denna CL säsong)

Dortmund – Sevilla

Mellan Dortmund och Sevilla finns det inga tidigare möten i Champions League. Det betyder att båda lagen har nerverna på helspänn i denna hittills mycket lyckade turnering. Dortmund vann sin grupp, medan Sevilla landade på andraplats. De hade också samma poäng efter spelet var klart. Dortmund ligger bland de fem bästa i Bundesliga, medan Sevilla ligger utanför de fem bästa i La Liga.

Här kommer detta bli en mycket jämn match och det är nästan omöjligt att sia om utgången. Vi måste dock vara rättvisa mot oss själva, då vi redan kastat ur Chelsea som var bättre än Sevilla i gruppspelet. Därmed litar vi på att Dortmund gör grovjobbet och tar sig vidare. Kanske går det så långt som att deras möten måste avgöras på förlängning och straffar.

Om detta blir verklighet ökar verkligen värdet på Erling Braut Haalands aktier att vinna CL skytteliga 2020/21. Det medan vi satt Youssef En-Nesyri på bänken.

Real Madrid – Atalanta

Slutligen har vi här Real Madrid mot Atalanta. De har aldrig tidigare mötts i Champions League. Om det inte går som alla tror i denna match, att Real Madrid fullkomligen krossar Atalanta. Ja, då kommer alla böja sig för världens religioner. De kristna kommer att kasta sig på sina knän framför TV apparaterna och tillsammans skrika: ”David har än en gång besegrat Goliat!”.

Att Real Madrid vunnit Champions League sju gånger är ingen tillfällighet. Om du räknar in Europa Cup, har de vunnit totalt 13 gånger. Atalanta gör sitt första år i CL, och har genom ett mirakel tagit sig till slutspel. Längre går det inte! Det spelar ingen roll hur mycket David låter håret växa. Den kraft som krävs för Atalanta att slå ut Real Madrid redan i åttondelsfinaler i CL går helt enkelt inte att uppbringa.

Allt står glasklart. Det finns inte ett moln på segerhimmeln för Real Madrid i denna match. De är också mycket stora favoriter att vinna CL finalen 2021. Resultatet blir att Karim Benzema har stor chans att bli årets skyttekung i CL. Det medan ödet förseglas för Duvan Zapata.

Kvarstående möjliga vinnare av CL skytteliga 2020/21

När vi nu analyserat alla åttondelsfinaler, måste vi utgå från var tro och analys. Givetvis ligger det även mycket gissningar i våra analyser, men en bra spelare måste ha tur. Nedan ser vi vilka möjliga skyttekungar vi anser vara kvar i leken, åtminstone fram till kvartsfinalerna:

 • Ferran Torres, Manchester City
 • Kingsley Coman, Bayern
 • Robert Lewandowski, Bayern
 • Mohamed Salah, Liverpool
 • Diego Jota, Liverpool
 • Christiano Ronaldo, Juventus
 • Álvaro Morata, Juventus
 • Neymar, Paris Saint Germain
 • Erling Braut Haaland, Borussia Dortmund
 • Karim Benzema, Real Madrid

Som vi kan se har vi nu inga 17 möjliga vinnare av skytteligan Champions League 2020/21. Med anledning av statistiska analyser och formkontroll är det nu bara 10 spelare kvar. Här har Bayern, Juventus och Liverpool två spelare vardera medan de andra lagen bara har en med i spelet om vem som blir CL skyttekung 2021.

Lagen som går till kvartsfinaler

Vi har också luskat ut vilka lag som troligen går vidare till kvartsfinaler i Champions League 2021. Detta är:

 • Manchester City
 • Bayern München
 • Liverpool
 • Juventus
 • Paris Saint Germain
 • Borussia Dortmund
 • Real Madrid
 • Atlético Madrid

Om vi nu siar lite om de starkaste lagen baserat på hur det ser ut i skytteligan efter gruppspelet. Då får vi ganska klart att Juventus har 10 mål bland de sexton bästa i skytteligan. Vi vet också att Álvaro Morata leder CL skytteliga efter gruppspelet.

Han är tätt följd av Erling Braut Haaland, Dortmund samt Neymar i PSG. Total har PSG sex mål bland de sexton bästa, vilket de också delar med Dortmund. Liverpool har totalt sju mål bland topp 16 och Bayern har sex. Real Madrid har fyra genom Benzema, medan Man City också har fyra gjorda av Torres.

Så anser de svenska spelbolagen om CL 2021

Här ska vi kortfattat lägga in vad de svenska spelbolagen anser om vinnare i Champions League 2020/21 samt vem de anser är favorit att vina CL skytteliga. Naturligtvis kommer vi att se ut som en liten expert som slänger bananen och åter skalet. Det är vi dock vana vid och har du någonsin kontrollerat hur många gånger din bookmaker har fel i sina analyser och oddssättningar? Ja, då vet du att det kan finnas anledning att vara lite udda i dina bedömningar.

Här har spelbolagen i alla fall satt Bayern München som den stora favoriten. Efter det tror de på man city och som tredjefavorit lägger de Liverpool. På fjärde och femteplats kommer i ordning Juventus och Paris Saint Germain. Real Madrid är inte bättre än på sjätteplats. Borussia Dortmund har de inget förtroende för, utan placerar dem på plats nummer nio bland favoriterna.

Som vi ser håller de med oss, och vi med dem, Gällande Bayern, Juventus och PSG. Efter det tycker de att Liverpool och Real Madrid kommer före Dortmund. Ja, i normala fall skulle vi hålla med, men om den höga formen Dortmund har för dagen håller sig blir de mycket farliga.

När det gäller vinnare CL skytteliga har vi i stort sett samma uppfattning. Här är det Haaland, Lewandowski, Neymar och Ronaldo som är de fyra favoriterna. Efter det Álvaro Morata och Karim Benzema. Helt enkelt borde det bli någon av dessa gossar som står som den slutliga vinnaren av skytteligan Champions League 2021.

Slutsats – Vinnare CL skytteliga 2021

Av någon anledning litar vi inte på att Real Madrid kommer att gå till CL final denna säsong. Det baserar vi på att de, högst troligen, måste möta antingen Juventus, Bayern eller PSG. Det tror vi slutar i ett bittert nederlag. Inte stort, men tillräckligt för att göra vägen fri för de andra lagen att krama bucklan i CL 2021.

Med andra ord ser vi då dessa tre lag som mycket starka aspiranter till CL-final och vinst i champions League 2021. Det är idag många som höjer Manchester City till skyarna, visst tror vi att de tar sig vidare till kvartsfinaler. Där tar det nog slut enligt våra analyser.

De som ser ut att ta sig till semifinaler anser vi vara Bayern, Juventus, PSG samt Dortmund. Har ett lag klarat sig till semi, så finns fortfarande en liten möjlighet att vinnaren i CL skytteliga 2021 också finns där. På så sätt har vi sju möjliga segrare kvar. Om det stämmer någorlunda kommer vi fortsätta med ett nytt inlägg längre fram i tävlingen

I övrigt får ni tänka ut resten själva och göra en bra chansvärdering. På så sätt kan ni tillsammans med oss pricka in både vinnare av Champions League samt vinnare i CL skytteliga 2021.