Så väljer du spelbolag inför Champions League

Att det är Champions League som fortfarande är världens mest populära fotbollsturnering råder det ingen tvekan om, inte minst med tanke på att den spelas varje år och inte bara vart fjärde år som VM och EM. Många fotbollsälskare gillar att kombinera konsumtion av Champions League-fotbollen med att leta rätt på de bästa oddsen och lägga bets inför matcherna. Men hur ska man tänka när man ska välja spelbolag inför en intensiv Champions League-kväll?

Under hela 2000-talet har Champions League varit det stora flaggskeppet för UEFA och utvecklingen har bara fortsatt att skjuta i höjden. Ett antal gånger har man från officiellt håll valt att skruva lite på formatet och ambitionen har varit att hela tiden göra Champions League till en mer attraktiv produkt, med fler av de bästa lagen och mer spänning längre in i turneringen.

Inom ett par år kommer man återigen att skruva på Champions League-formatet och ett längre serieliknande gruppspel kommer att ta vid. Men oavsett vad man gör med formatet eller hur man har skruvat på upplägget de senaste säsongerna har tittarna återvänt till Champions League. Alla vill se världens bästa spelare och klubblag göra upp i det som är den mest åtråvärda turneringen. Alla spelare drömmer om att spela i Champions League och alla klubbar drömmar om att vinna den.

Vare sig man sitter hemma i tv-soffan eller om man är på plats för att titta på Champions League från läktarna har många supportrar världen över också en förkärlek till att lägga bets på den här turneringens matcher. Det är inte konstigt, inte minst då betting på Champions League ofta ger en extra krydda och spänning till matchen.

Det är också många som har en nära relation till Champions League och lagen, spelarna och annat som är med i turneringen. Det gör att man känner sig mer säker att syssla med betting på Champions League, än till exempel en liga som man inte har samma koll på. För många är betting och andra former av odds också en social angelägenhet, som då passar väldigt bra med just Champions League-kvällar som ofta spenderas i sällskap med nära kompisar.

Livebetting på Champions League är populärt

En stor företeelse när det gäller betting på Champions League är det som kallas livebetting, att man kan lägga bets och hitta odds under pågående match. Med tanke på att många följer Champions League hemma i tv-soffan är det också optimalt att ta fram mobiltelefonen och scrolla bland oddsen hos ett spelbolag.

Det kan vara en faktor som är viktig för den som vill spela på Champions League och som vill hitta ett spelbolag som är bra för betting på just den turneringen.

Erbjudet spelbolaget möjlighet att syssla med livebetting på Champions League? För många är det en stor fördel och inte minst ger det chansen att försäkra sina egna spel. Om man har lagt ett bet inför matchen, men matchbilden ser helt annorlunda ut än vad man trodde på förhand, har man chansen att lägga nya spel till nya odds på livemarknaden för att kompensera. Det gör inte minst att betting på Champions League blir betydligt roligare.

Betting i mobilen är en viktig faktor

Många som spelar på Champions League gör det direkt från sin mobiltelefon och utvecklingen i Sverige pekar mot ett håll där spelarna vill spela allt från sin mobiltelefon. Det är procentuellt sett en enorm ökning av mobilspelandet inom betting i Sverige, både när det gäller betting på Champions League och andra ligor, sporter och turneringar.

För den som letar efter ett nytt spelbolag att spela på Champions League hos är mobilbettingen en viktig faktor. Är du en spelare som helst vill lägga dina bets direkt i mobilen? Då måste du välja ett spelbolag som öppnar för den möjligheten, antingen via en app eller en mobiloptimerad hemsida.

Många spelbolag har svensk licens

En sak som blivit alltmer populärt är spel med licens, som då innebär att man väljer ett spelbolag som har ansökt om en licens i Sverige. Om spelbolaget i fråga följer lagar och regler inom den svenska spellagen beviljas man en licens. Det är ett trygghetssystem för spelarna när man väljer att spela hos spelbolag som har licens i Sverige.

Men fördelarna är fler än så. Det är inte bara deras engagemang i ansvarsfullt och säkert spel som är en viktig faktor, utan det kommer också andra smidigheter med att spela hos svensklicensierade spelbolag.

En tydlig faktor är att spelbolag med licens i Sverige måste vara anslutna till en e-legitimation och att man då ger dig som kund chansen att logga in direkt med mobilt bank-ID. Det behövs inget användarnamn, lösenord eller krånglig registrering. Du loggar in och registrerar dig direkt med ditt personnummer och din digitala legitimation. Det gör att man inom bara ett par minuter kan lägga sina bets på Champions League.