Bonusar på bettingsidor

Bonusar är ett sätt för bettingsidorna att locka till sig nya kunder. Det är också ett sätt för spelare att spela utan att satsa några pengar. Här får du reda på mer om betting och bonusar, vart du hittar de bästa bonusarna och hur det går till att få en oddsbonus.

Vad är en bettingbonus?

En bettingbonus (eller oddsbonus) är ett erbjudande som spelportalerna erbjuder spelare vid olika tillfällen. De bonusar som vänder sig till nya kunder kallas ofta för en välkomstbonus. Dessa kan se lite olika ut beroende på vilket spelbolag som erbjuder bonusen. Det finns ingen speciell standard för bettingbonusar. Däremot går det att enkelt se skillnaden mellan olika bonusar genom att kika närmare på 4 specifika bonusvillkor:

Omsättningskrav
Många bonusar har omsättningskrav, vilket innebär att du måste spela om värdet på din bonus x antal gånger innan du kan få ut någon vinst i riktiga pengar. Värdet på en bettingbonus fastställs av spelbolaget och här finns det egentligen inga regler för hur stor bonusen får vara. Om du knappar in ordet bettingbonus (eller oddbonus) i sökmotorn dyker det upp mängder med olika erbjudanden från svenska spelportaler.

Minimumodds
Ett minimumodds är ett minsta möjliga odds som du måste lägga för att din bonus ska aktiveras. För att vinna pengar från din oddsbonus krävs det alltså att du spelar ett odds som är högre än minimumkravet för bonusen. Precis som med omsättningskrav finns det spelbolag som har minimumodds för sina bonusar, men också spelbolag som inte har några oddsgränser överhuvudtaget.

Giltighetstid
När det kommer till bonusar inom spel och odds har de allra flesta en giltighetstid som bestämmer hur länge du kan sitta på din bonus utan att använda den. Oftast är giltighetstiden bunden till omsättningskravet, vilket betyder att du måste omsätta din bonus innan giltighetstiden löper ut. Skulle du misslyckas med detta är risken stor att du förlorar eventuella vinster som du redan fått från bonusspel plus att kvarvarande bonuspengar på kontot försvinner.

Var finns bettingbonusarna?

Det finns en mängd olika ställen att hitta bonusarna på bettingsidor i Sverige. De flesta bettingportaler som erbjuder gratisspel eller riskfritt spel har också bettingbonusar. Gratisspel är speciellt lockande då man får spela utan någon risk att förlora egna pengar. Riskfritt spel innebär att du får satsa egna pengar i spel men får tillbaka din insats om du skulle förlora, något som också skapar ett win/win läge för de flesta spelare.

För att hitta de bästa bettingbonusarna rekommenderar vi att du först funderar kring vilken typ av bonus som skulle passa dig bäst. Det kryllar av bonusar på nätet och många spelportaler har färdiga listor med bettingbonusar som delats in i olika kategorier utifrån deras storlek och omsättningskrav.

Har du ingen tidig erfarenhet av bettingbonusar kan det vara en smart idé att välja en bonus som inte ställer särskilt höga krav. Dessa har dock lägre bonussummor och således även begränsade vinstmöjligheter. Däremot har högre bonusbelopp också större omsättningskrav. Testa dig fram till en bonus som funkar för dig.

 

Hur får man bonusar på bettingsidor?

Att få en bettingbonus är inget svårt eller särskilt komplicerat. Välkomstbonusar delas ut av spelbolagen i samband med att du öppnar ett spelkonto och sätter in en viss summa pengar. På många ställen kan man då välja om man vill ha en bettingbonus eller en casinobonus.

Efter att du hittat en bonus som låter intressant är det bara att surfa vidare till bettingsidan som erbjuder bonusen och registrera ett konto. Detta gör med hjälp av ditt BankID. Spelar du på en svensk bettingsida behöver du i princip aldrig ange några personliga uppgifter för att registrera ett konto. Det räcker med att knappa in din kod i BankID appen!