Odds Målskyttar Champions League

Odds målskyttar Champions League

Europas bästa fotbollsturnering har äntligen gått av stapeln! 32 lag har fått äran att ta sig in i fotbollens finrum men bara ett lag kan stå som vinnare!

Diskussioner om vinnarodds och vem som kommer att stå som segrare i Champions League 2016/17 är redan i full gång. Frågan är dock, vilken spelare kan titulera sig skyttekung efter att alla matcher är spelade?

Två dominanter

Förra säsongen så kammade den portugisiske stjärnan Christiano Ronaldo hem titeln med hela 16 gjorda mål. Faktum är att de senaste 10 säsongerna så har Champions Leagues skytteliga vunnits av antingen Christiano Ronaldo eller Lionel Messi (med undantag 2014/15 då titten även delades med Neymar).

Klarar portugisen av att försvara titeln? Eller ska Lionel Messi återta tronen som skyttekung i Champions League 2016/17? Eller ska en ny spelare såsom Luis Suarez, Sergio Aügero eller Robert Lewandowski inta tronen? Låt oss ta en närmare titt på oddsen för bästa målskytt i Champions League 2016/17!

Christiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo potentiell skyttekung

Självklart börjar vi med att zooma in på förra årets skyttekung! Ronaldo har trots allt vunnit skytteligan de fyra senaste säsongerna (år 2014/15 fick han dela titeln med Messi och Neymar). Dessutom så har han gjort flest mål av alla spelare i Champions Leauges historia, närmare bestämt hela 95 stycken i dagsläget. Men!

Portugisen blev skadad i sommarens EM-slutspel och har sedan dess fortsatt att dras med skadebekymmer. Trots detta så kan definitivt ”CR7” räknas som en av de allra hetaste kandidaterna till att vinna årets skytteliga i Champions League. Oddset för detta är i dagsläget på 5.50.

Lionel Messi

Messi målskyttekung

Det går inte att ha en diskussion om skytteliga-vinnare i Champions League utan att nämna Lionel Messi!
Innan Christiano Ronalds framfart så var argentinaren fullständigt dominerande i Europas finrum. Från säsongen 2008/09 till 2011/12 så vann Lionel Messi nämligen Champions Leagues skytteliga vart år. Han ligger dessutom tvåa i maratontabellen för antal mål i turneringen genom tiderna, cirka 10 mål bakom Ronaldo.

För att ha chans på titeln i år måste dock hans Barcelona se till att ta sig lång i turneringen. Vi får också hoppas på att Messi blir skadefri denna säsong, då han missade ett par matcher förra året på grund av skadeproblem.

Vi får väl anta att Lionel Messi kommer att skjuta in ett antal mål i årets upplaga av Champions League. I dagsläget är han favorit till att vinna skytteligan med oddset 3.75.

Luis Suárez

Luiz Suarez möjlig målskyttekung

Självklart ska den omtalade uruguayanen vara med på listan! Förutom att bitas är nämligen Luis Suárez en riktigt farlig målskytt också! Sedan år 2014 har han representerat Barcelona och gjort hela 44 mål på 52 spelade matcher. Förra säsongen fick han skina extra mycket i laget då anfallskollegan Lionel Messi var skadad. Med sin snabbhet och oförutsägbara spelstil kan vi definitivt räkna Suárez som en av favoriterna till att vinna årets skytteliga.

Odds: 5.00 gånger pengarna.

Sergio Agüero

Aguero målskyttekung

Att Sergio Agüero kommer att bli en farlig målskytt i Champions League 2016/17 är det ingen tvekan om! Messis landslagskollega har gjort storsuccé i sitt Manchester City med hela 107 mål på 154 spelade matcher.
En förutsättning för att argentinaren skall kunna slåss om titeln som skyttekung är dock att City lyckats ta sig långt i årets turnering. Med nye tränaren Pep Guardiola är dock förhoppningarna bland fansen skyhöga!

Oddset på att Sergio Agüero blir skyttekung Champions League 2016/17 ligger för närvarande på 4.50 gånger pengarna.

Robert Lewandowski

Vad blir oddset på att Lewandowski bli skyttekung?

Om du har någon som helst koll på tysk fotboll så har du med största sannolikhet inte gått miste om den polske storstjärnan Robert Lewandowskis framfart i Bundesliga de senaste åren. 47 mål på 63 spelade matcher i Bayern München. Siffrorna talar för sig. Det som talar mot att Lewandowski blir skyttekung i Champions League 2016/17 är att laget har flera bra offensiva mittfältare och anfallare. Därför blir inte polacken den ensamma målkungen som Ronaldo i Real Madrid eller Messi i Barcelona.

Odds för att Lewandowski vinner skytteligan i Champions League 2016/17: 10.00 gånger pengarna.

Gonzalo Higuaín

Higuain kan vara ett bra odds.

Den argentinske stjärnanfallaren vann förra årets skytteliga i Serie A. Totalt gjorde han mellan åren 2013 – 2016 hela 71 mål på 106 spelade matcher för sitt Napoli. Nu har Gonzalo bytt klubb till Juventus, vilket givetvis ökar chanserna för en vinst av årets skytteliga i Champions League. Frågan är dock hur långt Juventus kommer att lyckas ta sig i årets upplaga av turneringen. Med tanke på det otroligt starka försvaret så kan vi gissa på att minst en semifinal inte är oaktuellt. Higuaín kan definitivt vara ett alternativ för dig som vill spela på en underdog som ger bra värde för pengarna.

Odds för att Gonzalo Higuaín vinner Champions Leagues skytteliga 2016/17: 26 gånger pengarna

Antoine Griezmann

Griezmann att vinna skytteligan till godkända odds.

Underdog som kan ge en riktig storvinst!

Atleticos Madrid stjärna gjorde succé på hemmaplan i sommarens EM-slutspel. Sex mål blev det totalt och du kommer säkert ihåg hur anfallaren räddade Frankrike både i matchen mot Albanien och Irland.

Atletico Madrid gick till final i förra årets turnering och vi kan förvänta oss att laget tar sig långt även i år. Det som talar mot att Griezmann skulle bli skyttekung är det faktum att Atletico Madrid generellt sett inte gör ett stort antal mål per match.

Odds för att Griezmann blir skyttekung: 51 gånger pengarna